Pokušaj izazivanja požara u štabu Marine Le Pen

Marine Le Pen je kandidatkinja stranke krajnje desnice Nacionalni front za predsjedničke izbore (Reuters)
Marine Le Pen je kandidatkinja stranke krajnje desnice Nacionalni front za predsjedničke izbore (Reuters)

Prizemlje zgrade u kojoj se nalazi glavni stožer kampanje Marine Le Pen u Parizu bilo je u noći na četvrtak meta pokušaja požara, a pronađen je grafit koji spominje stranku Nacionalna fronta (FN).

Vatrogasci su intervenirali u osiguravajućoj agenciji u prizemlju broja 262 ulice Faubourg Saint-Honoré zbog vatre “ubrzo ugašene” koja je “zahvatila jedna vrata i otirač”, kazao je glasnogovornik vatrogasaca.

Na katovima te zgrade u središtu Pariza, nedaleko od Elizejske palače, nalazi se glavni stožer kampanje Marine Le Pen, kandidatkinje FN-a, stranke krajnje desnice, za predsjedničke izbore.

Najavili nove slične akcije

Podrijetlo vatre nije “prirodno, vjerojatno je riječ o kriminalnoj radnji”, istaknuo je policijski izvor ističući da je u blizini ostavljen grafit “FN vs KLM”, prenosi Hina.

Skupina “Borba protiv ksenofobije” kontaktirala je francusku novinsku agenciju AFP i preuzela odgovornost za akciju izvedenu, kako skupina tvrdi, pomoću Molotovljevih koktela.

Sugovornik je izjavio da je sličnu akciju izveo i u sjedištu stranke krajnje desnice Présent i poručio: “Tako će se nastaviti svih dana do izbora.”

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO