Njemački ‘Wunderland’ sagradio zid oko SAD-a

Izložak u Miniatur Wunderlandu, atrakciji koju je Trip Advisor proglasio top destinacijom u Hamburgu, hit je među turistima (EPA)
Izložak u Miniatur Wunderlandu, atrakciji koju je Trip Advisor proglasio top destinacijom u Hamburgu, hit je među turistima (EPA)

Njemačka turistička atrakcija minijaturnih modela različitih dijelova svijeta sagradila je zid oko Sjedinjenih Država, referirajući se time na plan američkog predsjednika Donalda Trumpa da sagradi zid na granici s Meksikom.

Izložak u Miniatur Wunderlandu, atrakciji koju je Trip Advisor proglasio top destinacijom u Hamburgu, hit je među turistima, čak i onima iz SAD-a.

Posjetitelji su u petak mogli proviriti preko minijaturnog betonskog zida, na čijem se vrhu nalazi bodljikava žica, kako bi pogledali Mount Rushmore ili Las Vegas.

Slogan iz Trumpove kampanje

Na zidiću je napisano “Učinimo svijet ponovno velikim”, što je referenca na Trumpov slogan iz kampanje “Učinimo Ameriku ponovno velikom”.

“Ne želim nikome reći što da misle. Svako bi trebao pogledati taj zid i zatim odlučiti sam, nezavisno o tome je li ljevičar, desničar ili u centru”, ističe Gerrit Braun, suosnivač Miniatur Wunderlanda.

“Glavni cilj je da ljudi razmisle o tome”, dodao je.

Ryan Ott, turista iz SAD-a, rekao je kako misli “da je to dobra upotreba humora” kojeg svijet trenutno treba “da se nosi s onim što se događa u našoj zemlji”.

Izvor: Agencije


Povezane

Republikanski kandidat za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump ne odustaje od plana da na granici s Meksikom izgradi zid. Na skupu u Arizoni iznio je useljeničku politiku koju planira voditi pobijedi li na izborima. Obećao je da će zaustaviti ilegalno useljavanje u državu.

Američki predsjednik Donald Trump ne odustaje od svoje odluke da zabrani ulazak u SAD građanima sedam država sa muslimanskim stanovništvom, uprkos odluci suda, masovnim protestima i brojnim osudama stranih državnika. Ministarstvo nacionalne bezbjednosti ističe da ljudima koji posjeduju zeleni karton neće biti onemogućen povratak u SAD. Iz Washingtona izvještaj Kimberly Halkett.

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO