Buffett pohvalio doprinos useljenika razvoju SAD-a

Buffett je na izborima podržao Clinton, ali je njegova poslovna grupa profitirala pobjedom Trumpa (Reuters)
Buffett je na izborima podržao Clinton, ali je njegova poslovna grupa profitirala pobjedom Trumpa (Reuters)

Američki milijarder Warren Buffett istaknuo je doprinos useljenika pravnoj državi te napretku Sjedinjenih Država u vrijeme kada predsjednik Donald Trump želi ubrzati postupak izgona ilegalnih imigranata.

“Tijekom 240 godina, Amerikanci su ulagali u inventivnost, tržišnu ekonomiju te primali talentirane i ambiciozne imigrante”, naveo je Buffett u godišnjem pismu dioničarima svoga holdinga Barkshire Hathaway.

Pismom dioničarima taj američki milijarder i filantrop neizravno je upozorio na neprihvatljivost stajališta predsjednika Trumpa koji planira novom uredbom ograničiti useljavanje u SAD te postrožiti postupke izgona osoba koje nemaju reguliran status.

Podržao Clinton, a profitirao od Trumpa

Buffett je podržao demokratsku kandidatkinju Hillary Clinton u kampanji za predsjedničke izbore, ali je njegova poslovna grupa profitirala iz pobjede republikanca Trumpa.

U posljednjem tromjesječju prošle godine, Buffetov holding Berkshire, koji posjeduje udjele u tvrtkama Kraft Heinz i Coca Cola, a nedavno je uložio i u Apple, profitirao je od euforije na Wall Streetu izazvane Trumpovom pobjedom u studenom. 

Prema rezultatima objavljenima ovog vikenda, holding je od listopada do prosinca ostvario neto dobit od 6,3 milijarde dolara, što je rast od oko 15 posto u godinu dana.

Samo u 2016. godini, Buffettov holding zaradio je 24,1 milijarde dolara.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO