Trump: Gradnja zida ranije nego što je planirano

Američki predsjednik ranije je rekao da deportacije podrazumijevaju vojne operacije (AP)
Američki predsjednik ranije je rekao da deportacije podrazumijevaju vojne operacije (AP)

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je da će izgradnja zida na granici s Meksikom početi mnogo ranije nego što je bilo planirano.

On je to rekao na jednom skupu konzervativaca, obećavši da će se fokusirati na to “da izbaci loše ljude iz SAD-a”, prenose mediji.

Meksički ministar unutrašnjih poslova Miguel Angel Osorio Chong rekao je da ta zemlja neće prihvatiti deportirane osobe iz SAD-a ako nisu meksički državljani, prenosi AFP.

On je to izjavio dan nakon sastanka s američkim državnim sekretarom Rexom Tillersonom i ministrom domovinske sigurnosti Johnom Kellyjem u Meksiku.

Vojne operacije

Kelly je u Mexico Cityju obećao da neće biti masovnih deportacija ni upotrebe vojne sile protiv imigranata u SAD-u uprkos obračunu s ilegalnom imigracijom u toj državi.

Trump je ranije rekao da deportacije podrazumijevaju vojne operacije zato što je SAD, kako je naveo, dozvolio da previše ljudi uđe u zemlju.

Obje strane obećale su da će biti nastavljen dijalog o migraciji, kao i razgovori o trgovini i sigurnosnim pitanjima s kojima se suočavaju dvije države.

Izvor: Agencije


Povezane

Američki predsjednik obećao je da će izgraditi zid duž američke granice s Meksikom.

01 Feb 2017
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO