Trump: Mediji su neprijatelji američkog naroda

Trump je optužio medije da preuveličavaju njegove neuspjehe (EPA)

Predsjednik SAD-a ponovo je napao medije, nazivajući ih neprijateljima američkog naroda, prenosi AFP.

Donald Trump je iz svoje vikendice u Mar-a-Lagu u Kaliforniji u kojoj provodi treći vikend objavio tvit u kome navodi da mediji kao što su New York Times, NBC, ABC,CBS i CNN nisu njegovi, već neprijatelji amerikanaca.

Ubrzo nakon objave, tvit je obrisan, ali je potom osvanuo novi na kome je napao još više medijskih kuća.

 

 

Trump je i tokom kampanje optuživao medije da su pristrasni. Pored toga što je naveo da mediji uglavnom preuveličavaju njegove neuspjehe, optužio je novinare da ne pokazuju dovoljno poštovanja prema njegovim uspjesima.

Mediji krivi za nauspjehe

Trump je na konferenciji za štampu održanoj u četvrtak optužio medije da su krivi za neuspjehe njegove administracije.

Za četiri sedmice na vlasti, Trumpa je zadesila ostavka savjetnika za nacionalnu sigurnost, povlačenje kandidata za kabinet, propast politike o imigraciji i val procurjelih informacija.

Konzervativna analitičarka S. E. Cupp ironično je objavila na Twitteru, uz hashtag “TrampovaAmerika” da voli onaj dio prvog amandmana američkog ustava (kojim se garantuje sloboda govora) koji medije naziva neprijateljima američkog naroda.

 

 

Poklon autoritarcima

Ben Rhodes, glavni savjetnik bivšeg predsjednika SAD Baracka Obame, ocijenio je Trumpove komentare kao “poklon autoritarcima širom svijeta”.

Rush Limbaugh, jedan od reportera, bio je oduševljen konferencijom, pa je na Twitteru javno podijelio svoje mišljenje, da je konferencija za novinare održana u četvrtak bila “iskrena”.

Trump je odgovorio, rekavši da mnogi tako misle, međutim da “lažne vesti” propagiraju drugačiju priču.

Izvor: Agencije