Ni Bush stariji, ni Bush mlađi nisu glasali za Trumpa

Bush mlađi smatrao je kako Trumpu nedostaje poniznosti i potrebnog razumijevanja predsjedničke dužnosti (EPA)

Ni George H. W. Bush, ni njegov sin George W. Bush nisu prošle godine glasali za republikanskog kolegu Donalda Trumpa, rekao je autor nove knjige o 41. i 43. američkom predsjedniku u kojoj su otkrili kako ne vole sadašnjeg prvog stanara Bijele kuće, prenose agencije.

Bush stariji je glasao za Hillary Clinton, a njegov sin nije glasao ni za Trumpa, ni za njegovu demokratsku protivkandidatkinju, rekao je Mark K. Updegrove, koji je napisao knjigu Posljednji republikanci uz pomoć dvojice bivših predsjednika, oca i sina.

Izdavač knjige, koja će biti izdata, 14. novembra je HarperCollins.

‘Razmetljivac bez poniznosti’

U razgovoru za New York Times, Updegrove kaže kako Bush stariji (93) koji je bio predsjednik od 1989. do 1993. godine, ne voli Trumpa, iako ga lično ne poznaje.

U razgovoru tokom predsjedničke kampanje 2016. godine, George H. W. Bush je rekao autoru kako je Trump „razmetljivac“ kojeg vodi ego, a ne opće dobro.

Bush mlađi (71), koji je u Bijeloj kući bio od 2001. do 2009. godine, smatrao je kako Trumpu nedostaje poniznosti i potrebnog razumijevanja predsjedničke dužnosti, rekao je Updegrove, predstavljajući knjigu o međusobnom odnosu dvojice Bushevih, koju je napisao uz njihovu saradnju.

Izvor: Agencije