Policija: Nema dokaza o povezanosti napadača iz Las Vegasa s ISIL-om

Istražitelji koji nastoje dokučiti motiv smrtonosne masovne pucnjave u Las Vegasu ponovno su u petak rekli kako nisu pronašli nikakav dokaz da je napadač imao bilo kakvu vezu s terorističkom skupinom Islamska država Irak i Levant (ISIL).

“Znamo da je ISIL opetovano preuzimao odgovornost, ali nema nikakve veze s time”, rekao je podšerif Kevin McMahill na konferenciji za novinare, prenosi Hina.

ISIL je preuzeo odgovornost odmah nakon pucnjave, ali skupina nije pružila nikakve dokaze koji bi poduprli njezine tvrdnje.

Najsmrtonosnija pucnjava u povijesti SAD-a

Skupina je rekla u priopćenju početkom tjedna kako je napadač Stephen Paddock prešao na islam prije nekoliko mjeseci.

Paddock je u nedjelju masovnom pucnjavom usmrtio 58 ljudi na glazbenom festivalu u Las Vegasu, a ranio 489.

Muškarac optužen za najsmrtonosniju pucnjavu u modernoj povijesti Sjedinjenih Američkih Država imao je arsenal od najmanje 42 komada oružja, objavila je nedavno američka policija, koja traga za motivom napada.

Stephen Paddock pucao je s 32. sprata hotela “Mandalay Bay” na tisuće posjetilaca koncerta.

Ovaj 64-godišnji bivši računovođa kasnije je nađen mrtav u svojoj hotelskoj sobi, a policija vjeruje da je izvršio samoubojstvo.

Situaciju nadgledao kamerama

Napadač je imao kamere kojima je nadgledao situaciju izvan hotelske sobe odakle je i pucao, izvijestila je nedavno policija.

Šerif Las Vegasa Joseph Lombardo rekao je prije nekoliko dana da je Paddock postavio kamere kako bi mogao vidjeti dolazi li ga netko uhititi.

Kameru je postavio na vrata sobe i na stol za posluživanje u hodniku pored svoje sobe.

Također je prebacio 100.000 dolara na račun u drugoj zemlji.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO