Napadač iz Las Vegasa nadgledao hotel kamerama

Napadač koji je otvorio paljbu po publici na muzičkom festivalu u Las Vegasu imao je kamere kojima je nadgledao situaciju izvan hotelske sobe odakle je i pucao.

Šerif Las Vegasa Joseph Lombardo rekao je na konferenciji za štampu da je napadač Stephen Paddock postavio kamere kako bi mogao da vidi da li neko dolazi da ga uhapsi.

Kameru je postavio na vrata sobe i na sto za posluživanje u hodniku pored svoje sobe. Također je prebacio 100.000 dolara na račun u drugoj zemlji. 

Šerif je rekao i da su vlasti u Paddockovoj kući pronašli pet pištolja, dvije sačmarice i pregršt municije, navodi AP.

Prebacio novac na Filipine

U međuvremenu se istražuje njegova djevojka i to šta je mogla znati o napadu. Marilou Danley (62) vratila se u SAD iz Filipina u utorak navečer a na aerdoromu su je dočekali FBI agenti. 

Paddock je prebacio 100.000 dolara na Filipine nekoliko dana prije napada, rekao je američki zvaničnik koji nije htio da bude imenovan, jer nije mogao davati informacije za javnost o tome. 

Istražioci pokušavaju da utvrde gdje je novac otišao a bave se i mnogim finansijskim izvještajima u kojima se vidi da ja Paddock prokockao više od 10.000 dolara dnevno.

Paddock je ubio 59 osoba i ranio preko 500, pucajući sa 32 sprata Mandalay Bay hotela u Las Vegasu. Bolnica je saopćila da je više od 50 osoba u kritičnom stanju.

Izvor: Al Jazeera i agencije

 


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO