Donald Trump iznio nove kritike na račun Hillary Clinton

U tvitovima je Donald Trump naveo da je kampanja Hillary Clinton pomogla finansiranje političkog istraživanja o njemu (Arhiva)

Američki predsjednik Donald Trump je, povodom istrage o navodnim vezama njegovih saradnika s Rusijom, na Twitteru iznio nove kritike na račun nekadašnje predsjedničke rivalke Hillary Clinton, rekavši da, u vezi s tim, “činjenice izbijaju”.

“Učinite nešto”, napisao je on na Twitteru, prenosi AP.

To je učinio nakon izvještaja CNN-a da je savezna velika porota u Washingtonu odobrila prve optužnice u krivičnoj istrazi o ruskom navodnom miješanju u američke izbore, a koju predvodi specijalni istražitelj Robert Mueller.

Detalji optužnice

Američki mediji su najavili da će Muellerov ured u ponedjeljak objaviti detalje optužnice koja je proizašla iz te istrage.

Iako sam Mueller nije ništa javno rekao o tome, mediji navode da je velika porota u Washingtonu, koja sarađuje s istražiteljem, odobrila prve optužnice iz njegove istrage o mogućem dosluhu između članova Trumpove kampanje i Moskve.

U tvitovima Trump je naveo da je kampanja Hillary Clinton pomogla finansiranje političkog istraživanja o njemu, što je pokrenulo tvrdnje o njegovim vezama s Rusijom.

“Oni traže telefonski dosluh Trump/Rusija, koji ne postoji. Demokrate koriste ovaj užasan i loš po našu zemlju lov na vještice za zlu politiku, međutim, Rusija sada uzvraća kao nikada prije. Ima previše krivih među demokratama i sada činjenice izbijaju. Učinite nešto”, napisao je Trump.

Izvor: Agencije