Divlji slonovi usmrtili izbjeglice Rohinje

Prostor u kampovima je gotovo posve ispunjen pa novopridošli sijeku stabla i grade skloništa od kiša (EPA)
Prostor u kampovima je gotovo posve ispunjen pa novopridošli sijeku stabla i grade skloništa od kiša (EPA)

Divlji slonovi ubili su u subotu četiri izbjeglice Rohinje, među kojima troje djece, dok su gradili kolibu u šumi na jugu Bangladeša, priopćila je policija.

Incident se dogodio u kampu Balukhali u oblasti Cox's Bazarr, gdje su stotine tisuća Rohinja muslimana, pobjegavši od nasilja u susjednom Mijanmaru, napravile improvizirana skloništa.

“Nasmrt ih je izgazilo sedam ili osam divljih slonova. Među žrtvama su jedna žena i troje djece”, rekao je zamjenik načelnika policije Cox's Bazara Afrozul Haq Tutul, prenosi Tanjug agenciju AFP.

Tom prilikom su, naveo je on, dvije osobe ozlijeđene, a sve žrtve su bile Rohinje koji su gradili kolibu u dijelu šume gdje divlji slonovi često traže hranu i zaklon.

Drugi napad u istom području

Ovo je drugi put da izbjeglice Rohinje napadaju divlji slonovi na tom području.

Prethodno su dvoje izbjeglica – jednu stariju osobu i jedno dijete – usmrtili slonovi dok su spavali u improviziranom skloništu.

Blizu 536.000 Rohinja izbjeglica stiglo je u Bangladeš otkako je 25. kolovoza izbio novi val nasilja u najzapadnijoj državi Mijanmara, Rakhine.

Prostor u uspostavljenim izbjegličkim kampovima u Bangladešu je gotovo potpuno ispunjen pa novopridošli sijeku stabla i drugo raslinje kako bi izgradili skloništa od monsunskih kiša, navodi AFP.

Izvor: Agencije


Povezane

U rijetkom televizijskom obraćanju čelnica Mijanmara Aung San Suu Kyi pozvala je na jedinstvo kako bi se riješila kriza vezana za Rohinje. Pod snažnim je pritiskom zbog toga što nije osudila nasilje vojske u toj zemlji. Mnoge Rohinje koje su pobjegle u Bangladeš pod traumom su zbog onoga što su doživjele. Mohammed Jamjoom upoznao je ženu koja […]

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO