Ministarstvo odbrane Francuske meta 24.000 cyber napada

Hakiranje, Hakeri, Cyber napad, Računalo
Francuska je imuna na kibernetičke napade poput onih tokom predsjedničkih izbora u SAD-u (AP)

Francusko ministarstvo obrane je prošle godine bilo meta 24.000 kibernetičkih napada, izjavio je ministar obrane te zemlje Jean-Yves Le Drian.

Le Diran je u intervjuu za Le Journal du Dimanche istaknuo da se slični napadi na njegovo ministarstvo udvostručuju svake godine i da bi ove godine meta mogli biti predsjednički izbori.

Pokušaj ometanja sistema za dronove

Kako je kazao, naivno je misliti da je Francuska imuna na kibernetičke napade poput onih tijekom predsjedničkih izbora u SAD-u, za koje je optužena Rusija.

Le Diran je kazao da je broj kibernetičkih napada u Francuskoj značajno povećan u posljednje tri godine i da predstavljaju ozbiljniju prijetnju po infrastrukturu u toj zemlji.

Kako je kazao, tisuće eksternih napada je osujećeno prošle godine, uključujući i pokušaje ometanja sustava za dronove.

Povećanje broja ‘digitalnih vojnika’

“Francuska ne samo da mora biti spremna štititi sebe od kibernetičkih napada, već mora biti spremna i sama napadati kada to bude potrebno”, rekao je Le Drian, prenosi Anadolija BBC.

Dodao je da će do 2019. godine broj takozvanih “digitalnih vojnika” u francuskoj vojsci biti udvostručen na 2.600, uz podršku dodatnih 600 kibernetičkih stručnjaka.

Izvor: Agencije