Medvedev optužio Obamu za raspad odnosa

Ruski lideri ne kriju simpatije prema Trumpu, ali i ne prestaju kritizirati Obamu (Reuters)
Ruski lideri ne kriju simpatije prema Trumpu, ali i ne prestaju kritizirati Obamu (Reuters)

Ruski premijer Dmitrij Medvedev napisao je na Facebooku, uoči inauguracije Donalda Trumpa, da su se odnosi SAD-a i Rusije “potpuno raspali” za mandata američkog predsjednika na odlasku Baracka Obame.

“Odnosi SAD-a i Rusije potpuno su se raspali krajem drugog mandata Obamine administracije”, ocijenio je Medvedev, a prenose ruski mediji.

Obama je pred kraj drugog mandata priznao da je potcijenio utjecaj koji kibernetički napadi i širenje dezinformacija mogu imati na demokratske sustave nakon što su obavještajne agencije izvijestile o miješanju Rusije u američku predsjedničku kampanju. Kremlj je takve optužbe opovrgavao.

“Ne mislim da sam potcijenio Vladimira Putina, ali jesam utjecaj koji u toj novoj informatičkoj eri mogu imati dezinformacije, hakiranje i slično na naša otvorena društva”, kazao je Obama.

Trump stao u zaštitu Rusije

No, Trump je upozorio da se ne žuri s optužbama na račun Rusije.

“Samo želim biti siguran, jer je riječ o prilično ozbiljnoj optužbi. Hakiranje je teško dokazati. Znam neke stvari koje drugi ne znaju, pa ne možemo biti sigurni. Možda je netko drugi”, rekao je Trump.

Osim toga, Trump je vrlo pozitivno govorio o Putinu te najavio kako bi na osnovu dobrih odnosa s Rusijom mogao ukinuti ranije nametnute sankcije toj državi.

“Ako se dobro slažete i ako nam Rusija doista bude od pomoći, zašto primjenjivati sankcije nekome tko čini dobre stvari?”, kazao je Trump.

Izvor: Agencije


Povezane

Odlazeći američki predsjednik ne misli da je podcijenio Vladimira Putina, nego utjecaj koji u informatičkoj eri mogu imati dezinformacije, hakiranje i slično. na otvorena društva.

08 Jan 2017
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO