Mediji: Uhapšen osumnjičeni za napad na noćni klub u Istanbulu

Najmanje 39 osoba, uključujući policajca, je ubijeno kada je napadač počeo pucati na posjetitelje noćnog kluba Reina u četvrti Ortakoy (AP)
Najmanje 39 osoba, uključujući policajca, je ubijeno kada je napadač počeo pucati na posjetitelje noćnog kluba Reina u četvrti Ortakoy (AP)

Glavni osumnjičeni za smrtonosni napad na noćni klub u Istanbulu tokom dočeka Nove godine uhapšen je u ponedjeljak navečer, javlja agencija Anadolija pozivajući se na sigurnosne izvore.

Osumnjičeni, čije ime nije objavljeno, uhvaćen je tokom policijske operacije u istanbulskoj četvrti Esenyurt, dodaju izvori koji su tražili da ostanu anonimni jer nemaju odobrenje za obraćanje predstavnicima medija.

Stranci među žrtvama

Najmanje 39 osoba, uključujući policajca, je ubijeno kada je napadač počeo pucati na posjetitelje noćnog kluba Reina u četvrti Ortakoy.

Napad se desio u prvim satima 2017. godine. Povrijeđeno je 69 osoba, a među žrtvama se nalazio veliki broj stranih posjetitelja Istanbula.

Oružana grupa Islamska država Irak i Levant (ISIL), koja je preuzela odgovornost za napad, navela je kako je taj čin bio osveta za učešće Turske u sukobima u Siriji.

Izvor: Agencije


Povezane

Turske vlasti objavile su novi snimak muškarca osumnjičenog da je izveo napad u novogodišnjoj noći u istanbuskom klubu Reina. Mediji su priopćili da je riječ o Kirgistancu koji je krajem prošle godine s porodicom došao u Tursku te da je iznajmio stan u gradu Konji. Navode da se uputio u Istanbul, gdje je izveo napad […]

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO