Clinton: Al-Baghdadija ubiti kao Bin Ladena

Clinton često podsjeća glasače da je bila uključena u operaciju kada je ubijen Osama bin Laden (AP)
Clinton često podsjeća glasače da je bila uključena u operaciju kada je ubijen Osama bin Laden (AP)

Sjedinjene Američke Države bi trebale da pronađu i ubiju vođu oružane grupe Islamske države Irak i Levant Abu Bakra al-Baghdadija , kao što su uradile i sa Osamom bin Ladenom, izjavila je kandidatkinja Demokratske stranke za predsjednika SAD-a Hillary Clinton.

“Niko ne može da naredi ili podstiče napade na SAD, a onda da se izvuče nekažnjeno za to”, rekla je Clinton, a prenijela agencija AP.

Ona je uporedila tu misiju sa akcijom iz 2011. godine, kad su američki komandosi ubili Bin Ladena, vođu Al-Kaide koji je naredio napad na SAD 11. septembra 2001. godine, kad je ubijeno gotovo 3.000 ljudi.

Trump ispred Clinton

Clinton često podsjeća glasače da je bila uključena u tu operaciju kao tadašnja državna sekretarka u administraciji sadašnjeg predsjednika Baracka Obame.

Predsjednički izbori u SAD-u će se održati 8. novembra ove godine.

Republikanski kandidat Donald Trump za predsjednika SAD-a pretekao je za dva procentna poena svoju rivalku Clinton, pokazuju najnoviji rezultati istraživanja javnog mnijenja.

Za Trumpa bi, prema anketi, glasalo 45 posto birača, a za Clinton 43 posto.

Izvor: Agencije


Povezane

Do predsjedničkih izbora u Americi ostalo je još nešto više od dva mjeseca. Podrška tamošnje javnosti predsjedničkoj kandidatkinji Demokratske stranke Hillary Clinton rapidno opada. Prema novim anketama, ima najniži politički rejting u posljednjih 25 godina. Ivica Puljić je u Washingtonu.

Podrška američke javnosti predsjedničkoj kandidatkinji Demokratske stranke Hillary Clinton rapidno opada.Prema posljednjim anketama, Clinton ima najniži politički rejting u poslednjih 25 godina.Do predsedničkih izbora u Americi ostalo je još nešto više od dva mjeseca.

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO