Turske zračne snage uništile pet ciljeva ISIL-a

Turske oružane snage su u srijedu saopćile da su njene zračne snage u poslijepodnevnim satima, u okviru ofenzive “Štit Eufrata”, izvele napad na zapadu mjesta Sadir Meskun, na sjeveru Sirije, te tom prilikom uništile pet ciljeva oružane skupine Islamska država Irak i Levant, uključujući vozilo natovareno oružjem i zgrade koje su pripadnici skupine koristili za boravak.

Zamjenik premijera Turske Nurettin Canikli je u srijedu izjavio da je, u okviru ofenzive “Štit Eufrata”, do sada od pripadnika ISIL-a očišćeno prostora veličine 772 kilometra kvadratnih, prenosi Anadolija.

“U okviru ofenzive ‘Štit Eufrata’ do sada je od ISIL-a očišćeno prostora veličine 772 kilometra kvadratnih, koji je sada pod kontrolom Oslobodilačke vojske Sirije”, kazao je Canikli.

Dodao je da su tijekom 15 dana ofenzive “Štit Eufrata” poginula četiri turska vojnika, dok je 19 ranjeno, a u redovima Oslobodilačke vojske Sirije poginulo je 16 vojnika, a 27 ranjeno.

Istaknuo je da je tijekom ofenzive poginulo blizu 110 pripadnika organizacija ISIL, PYD i YPG, dok je pet ranjenih.

Podrška kod Jarablusa

Kazao je da je, uz podršku Turskih oružanih snaga u okviru ofenzive “Štit Eufrata”, Oslobodilačka vojska Sirije nastavila napredovati u borbi protiv ISIL-a i PKK/PYD-a na sjeveru Sirije.

Od ranije turske snage u sklopu ofenzive “Štit Eufrata” u borbi protiv ISIL-a podržavaju oporbenu Oslobodilačku vojsku Sirije na području Jarablusa, nešto istočnije duž tursko-sirijske granice.

Taj grad i okolica su očišćeni od “protivničkih elemenata”.

Od 24. kolovoza, kada je pokrenuta ofenziva “Štit Eufrata”, od protivničkih snaga očišćen je veći broj naselja duž granice Turske i Sirije.

Izvor: Agencije