Videopriča: Prizori užasa u Halepu

Čovjek ophrvan bolom glasno doziva: “Muhamede, Muhamede”, ali odgovora na povike nema! Muhamed više nije među živima, kao i mnogi drugi na čije glave se sručio pakao u gradu Halepu.

Stravični prizori iz ovog grada ne ostavljaju nikog ravnodušnim i zdravom razumu je teško pojmiti da se ovakve stvari dešavaju pred očima cijelog svijeta.

Dok svijet zanemaruje i zatvara oči pred holokaustom u Halepu, aktivisti su odlučili da ne pokleknu pred strahotama, te su zabilježili svu brutalnost koja se dešava u ovom gradu. Svojim kamerama snimili su tijela raskomadana bombama i dječije glave zatrpane u ruševinama. 

Tuga i bol

Na snimcima se vide stravični prizori užasa i stradanja – starca oblivenog krvlju, nakon što su mu geleri rastrgali oronulo tijelo, dok njegova starost i slabost nisu bile nikakve prepreka napadačima. Djeca ostaju bez svojih roditelja i, zahvaljujući Rusima, postaju siročad. 

Kamere aktivista bilježe tugu i bol žena dok oplakuju svoje najmilije, same, bez ikoga da im pruži utjehu, te novorođenčadi koja nepomično leže, otišavši u smrt prerano bez prilike da okuse život. 

Izvor: Al Jazeera


Vaša dnevna doza vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada