Bagdad: Žrtve i ranjeni u bombaškom napadu

Do napada je došlo u jednoj trgovinskoj ulici u Bagdadu (AP)

Skupina Islamska država Irak i Levant (ISIL) preuzela je odgovornost za napad u Bagdadu, kada se bombaš samoubojica raznio u prometnoj ulici iračkog glavnog grada, usmrtivši sedam i ranivši 28 osoba.

Novinska agencija Amaq, koja je grupi ISIL, prenosi da su mete bili članovi Badr organizacije, najmoćnije šijitske milicije u Iraku, koju podržava Iran, prenosi Fena.

Bombaš samoubojica aktivirao je u nedjelju eksploziv i raznio se u jednoj trgovinskoj ulici u Bagdadu. Do eksplozije je došlo u Iskanu, uglavnom šijitskoj četvrti u zapadnom dijelu glavnog grada Iraka, prenosi Hina.

Oružana skupina Islamska država Irak i Levant pojačala je ove godine bombaške napade na područja pod kontrolom iračke Vlade.

Bombaški napadi i gubitak teritorija

Istovremeno skupina gubi teritorij koji je zaposjela zahvaljujući napredovanju iračkih snaga koje podupiru Sjedinjene Američke Države te šijitskih milicija koje podupire Iran.

Skupina i dalje drži pod nadzorom velika područja na sjeveru i zapadu Iraka, uključujući grad Mosul, koji je okupirala 2014. godine.

Izvor: Agencije