Takei Trumpa nazvao domaćom prijetnjom

Predsjednik SAD-a mora štititi građane od svih prijetnji, a Trump je domaća prijetnja, napisao je Takei (Twitter / Screenshot)

Poznati američki glumac George Takei uveliko koristi društvene mreže za kritiziranje republikanskog kandidata za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa, posebno njegovih rasističkih komentara, što nalazi na veliki odziv i odobravanje korisnika interneta.

Borac za ljudska prava i ravnopravnost Takei je iskoristio priliku da komentira Trumpovu objavu na Twitteru.

Republikanski predsjednički kandidat je upitao zašto aktualni američki predsjednik Barack Obama ne radi svoj posao, umjesto što učestvuje u kampanji demokratske kandidatkinje Hillary Clinton.

Takei je u odgovoru na toj društvenoj mreži napisao Trumpu kako je Obama, kao vrhovni zapovjednik, položio zakletvu da američke građane štiti i od stranih i od domaćih prijetnji, te republikanskom kandidatu poručio da je on doista domaća prijetnja.

Ponašanje Trumpa

Takei se nije zadržao samo na tome. Između ostalog, napisao je da, kad se predsjednički kandidat neprekidno ponaša “nepredsjednički”, onda građani ne izgube poštovanje samo za tog kandidata, već i za ured za koji se kandidira, pri čemu je mislio na Trumpa.

Glumac je napisao kako mu je Donald Trump jednom rekao “da vjeruje u tradicionalni brak”, u periodu kada je taj bogataš bio treći put oženjen. Dodao je kako se jedva zaustavio da ne povrati ručak kada je čuo Trumpov stav o braku.

George Takei je, također, napisao kako sve što je potrebno da zlo pobijedi jeste da dobri ljudi šute i ništa ne rade. Zbog toga je pozvao korisnike društvenih mreža da iskoriste svoj glas i poručio da imaju moć zaustaviti Trumpa.

Osim toga, iskoristio je Trumpovu izjavu: “Ne možeš voditi državu ako imaš loše mišljenje o njenim građanima”, te podsjetio da je republikanski predsjednik za brojne građane Sjedinjenih Američkih Država kazao da su “glupani”, “gubitnici”, “debele svinje” itd.

Izvor: Al Jazeera i agencije