Video: Novinar ‘objavio smrt’ Hillary Clinton

Novinar njujorške televizije ABC7 napravio je lapsus kada je objavio da je kandidatkinja za predsjednika SAD-a iz Demokratske stranke Hillary Clinton preminula.

“Emisiju počinjemo vanrednom viješću o smrti Hillary Clinton”, rekao je voditelj Joe Torres u emisiji emitiranoj u nedjelju, pošto je objavljeno da je bivšoj državnoj sekretarki pozlilo.

Zatim je naveo da su doktori kod Clinton dijagnosticirali upalu pluća nakon čega je sa kolegicom nastavio da razgovara o zdravstvenom stanju kandidatkinje demokrata.

“Tokom uvoda u priču o zdravlju Hillary Clinton u emisiji uživo, Joe Torres je nenamjerno rekao ‘smrt’ umjesto ‘zdravlje'”, rekao je glasnogovornik TV stanice.

Prema njegovim riječima, jasno je iz konteksta priče, informacija novinara i grafika na ekranu da je Clinton živa i da se oporavlja.

Doktori su u nedjelju objavili da se Clinton oporavlja od “blage, nezarazne” upale pluća, koja joj je dijagnosticirana nakon što joj je pozlilo na komemoraciji žrtvama napada izvedenih u SAD-u 11. septembra 2001. godine.

Bivša državna sekretarka (68) “i dalje je zdrava i podobna da bude predsjednica Sjedinjenih Američkih Država”, napisala je njena lična doktorica Lisa Bardack.

Izvor: Agencije


Povezane

Predsjednička kandidatkinja Demokratske stranke Hillary Clinton je saopćila kako nije odmah objavila da boluje od upale pluća jer je smatrala da to nije velika stvar. U televizijskom intervjuu, priznala je kako je ignorirala savjete liječnika da napravi stanku u kampanji dok se ne oporavi. Samo dva mjeseca prije izbora, vijest je otvorila pitanja o njezinu […]

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO