Glasnogovornik Hillary Clinton o njenom zdravlju

Upala pluća Hillary Clinton pobudila je nesigurnost u njezino zdravstveno stanje i rizik da će tu 'slabost' iskoristiti Trump (AP)

Glasnogovornik Hillary Clinton je zajamčio u ponedjeljak da demokratska kandidatkinja za Bijelu kuću osim upale pluća nema drugih medicinskih problema.

“Mogu potvrditi da Hillary Clinton nema drugog neobznanjenog medicinskog problema”, rekao je Brian Fallon na kanalu MSNBS i najavio da će novi medicinski dokumenti biti objavljeni sljedećih dana.

“Mislim da će se ona vratitit u kampanju do sredine ili kraja tjedna”, rekao je Brian Fallon, prenosi Hina.

Glasnogovornik je rekao da Hillary Clinton nije izgubila svijest kada je dehidrirala, što ju je prisililo da ranije ode s obilježavanja 15. obljetnice terorističkih napada u nedjelju ujutro u New Yorku.

On je priznao pogrešku zbog manjka komunikacije oko medicinskog incidenta tijekom nedjelje.

Zabrinutost demokrata

Nekoliko sati je prošlo prije nego je tim Hillary Clinton objavio priopćenje o njezinoj upali pluća, dijagnosticiranoj u petak koja je ostala tajnom sve do nedjelje navečer.

Clinton se odmara u svojoj kući u Chappaquau, blizu New Yoka. Otkazala je put u Kaliforniju u ponedjeljak i utorak.

Upala pluća Hillary Clinton, koja se držala u tajnosti dok se demokratska predsjednička kandidatkinja zamalo nije srušila u nedjelju, pobudila je nesigurnost u njezino zdravstveno stanje pri ulasku u naporne zadnje tjedne kampanje i rizik da će tu ‘slabost’ iskoristiti protukandidat Donald Trump. 

Kampanja Hillary Clinton bila je u nedjelju prisiljena objaviti da je 68-godišnjoj bivšoj državnoj tajnici u petak dijagnosticirana upala pluća.

Učinjeno je to nekoliko sati pošto joj je na obilježavanju godišnjice napada 11. rujna pozlilo i uz pomoć zaštitara je, posrćući, ušla u automobil.

Mnogi demokrati zabrinuti onim što su vidjeli zvali su poslije u sjedište kampanje.

Dr. Lisa Bardack, njezina liječnica, rekla je da je upala pluća Hillary Clinton dijagnosticirana u petak kada su joj propisani antibiotici te da joj je na ceremoniji u New Yorku pozlilo zbog dehidracije i vrućine.

Pritisak na objavu zdravstvenih kartona

U liječničkom priopćenju stoji da se Clinton dobro oporavlja.

“Državna tajnica Clinton kašljala je zbog alergije. U petak je, na pregledu zakazanom zato što kašalj nije prestajao, ustanovljeno da joj se razvila upala pluća”, rekla je dr. Bardack.

Donald Trump, njezin republikanski protukandidat, već je prije dao naslutiti da sumnja u zdravstvenu izdržljivost Hillary Clinton.

Očekuje da će sada rasti pritisak na oboje kandidata da objave svoj detaljan zdravstveni karton, posebice zato jer se ulazi u zadnje tjedne kampanje koja je po definiciji puna stresa, s manjkom sna i viškom nezdrave hrane.

Izvor: Agencije