Eastwood podržava Trumpa uprkos izjavama

Clint Eastwood već decenijama podržava politiku Republikanske stranke (AP)
Clint Eastwood već decenijama podržava politiku Republikanske stranke (AP)

Legendarni američki glumac Clint Eastwood kritikovao je danas mlađu generaciju Amerikanaca zato što su “slabi i preosjetljivi” i podržao Donalda Trumpa za predsjednika SAD, iako je priznao da je on “rekao puno glupih stvari”.

Eastwood, jedan od najistaknutijih pristalica Republikanske stranke među slavnima, rekao je u intervjuu časopisu Esquire o Trampu: “On ima uspjeha, jer je svima potajno dosta političke korektnosti i ulizivanja”, prenosi Reuters.

“Aktuelna generacija je generacija ulizica. Svi kao da hodaju po jajima”, rekao je glumac i dodao: “Sad svako svakoga optužuje da je rasista i štošta drugo. Kad sam ja odrastao, to se nije nazivalo rasizmom”.

Na pitanje da li bi na predsjedničkim izborima 8. novembra podržao Trumpa ili kandidatkinju Demokratske stranke Hillary Clinton, zvijezda filma “Dobar, loš, zao” je rekao: “To je težak izbor, zar ne? Moraću da se odlučim za Trumpa, zato što je ona rekla da će nastaviti Obaminim putem”.

Rasistički ispad

Eastwood je komentarisao i skandal koji je Trump izazvao u maju kad je optužio sudiju nadležnog za slučaj u kojem je jedna od strana Univerzitet Trump da ima predrasude prema njemu zbog toga što je on obećao da će izgraditi ogradu na granici sa Meksikom. Sudija Gonzalo Curiel je inače Amerikanac meksičkog porijekla.

Američki glumac je za Esquire rekao da je Tramp tada “prikazan kao rasista zato što je pričao o tom sudiji”.

“Da, bilo je glupo tako nešto reći, odnosno doći do tog mišljenja na osnovu činjenice da su roditelji tog čovjeka Meksikanci ili tako nešto”, naveo je Eastwood.

“On je rekao puno glupih stvari. Ali rekli su i drugi. Obje strane. Ali svi, i štampa i svi drugi, rekli su ‘On je rasista’ i napravili veliku frku oko toga. Ma prebolite više to”, istakao je glumac.

Izvor: Agencije


Povezane

Američki predsjednik Barak Obama otvoreno je napao Donalda Trumpa. Od republikanaca je zatražio da ne podrže osobu koju je nazvao nepodesnom za predsjedničku funkciju. Trump je na meti žestokih kritika, a ankete pokazuju da gubi podršku, nakon komentara o roditeljima muslimana koji je poginuo služeći u američkoj vojsci.

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO