Bečki aerodrom uklonio antiturski natpis

Naslov iz austrijskih medija pojavio se na jednom od panoa na bečkom aerodromu (Twitter / Screenshot)
Naslov iz austrijskih medija pojavio se na jednom od panoa na bečkom aerodromu (Twitter / Screenshot)

Turska ambasada u Beču tražila je da se sa bečkog aerodroma ukloni natpis u kojem se tvrdi da Turska odobrava stupanje u seksualni odnos sa osobama mlađim od 15 godina.

Kako agencija Anadolija saznaje iz diplomatskih izvora, ministar vanjskih poslova Turske Mevlut Cavusoglu pokrenuo je inicijativu za uklanjanje ovakvih vijesti, što je nakon intervencije ambasade Turske u Beču i učinjeno.

Na Međunarodnom aerodromu Schwechat u glavnom gradu Austrije, Beču, pojavile su se ranije objavljene vijesti austrijskih medija, koje u veoma negativnom kontekstu govore o Turskoj.

Drugi incident

https://twitter.com/EspanaFN/status/760918633845551104

Ovih dana u nekim austrijskim medijima pojavile su se vijesti sa tvrdnjama kako “Turska odobrava stupanje u seksualni odnos sa osobama mlađim od 15 godina”. Ovaj naslov propagandnog sadržaja pojavio se na jednom od panoa na bečkom aerodromu, što je izazvalo reakcije.

Turska agencija podsjeća da se i prije nekoliko sedmica na istom aerodromu pojavio natpis “Odlaskom u Tursku podržavate Erdogana”. Ovaj natpis je također, uklonjen na intervenciju Ministarstva vanjskih poslova Turske.

Izvor: Agencije


Povezane

Njemačka ima veliku tursku zajednicu. Deseci hiljada građana turskog porijekla nedavno su se okupili na ulicama Kelna, kako bi izrazili  podršku turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu. Međutim, istraživanje javnog mnijenja nakon propalog pokušaja vojnog udara u Turskoj pokazuje da se većina Nijemaca protivi politici predsjednika Erdogana.

Nema sumnje da je Turska imala pravo poduzeti mjere protiv snaga koje pokušavaju zbaciti ustavni poredak, kaže Bildt.

03 Aug 2016
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO