Trump: Bio sam sarkastičan o Obami i ISIL-u

Donald Trump optužio je u srijedu navečer Obamu da je "stvorio" ISIL, a suosnivačica je Hillary Clinton (Reuters)
Donald Trump optužio je u srijedu navečer Obamu da je "stvorio" ISIL, a suosnivačica je Hillary Clinton (Reuters)

Republikanski kandidat za predsjedničke izbore Donald Trump u petak je rekao da je bio sarkastičan kada je optužio predsjednika Baracka Obamu i bivšu državnu tajnicu Hillary Clinton za osnutak skupine Islamska država Irak i Levant (ISIL).

Donald Trump optužio je u srijedu navečer Obamu da je “stvorio” ISIL, a suosnivačica je Hillary Clinton, predsjednička kandidatkinja demokrata s kojom će se republikanac Trump natjecati za ulazak u Bijelu kuću.

Na skupu u Fort Lauderdale na Floridi milijarder je ponajprije optužio Baracka Obamu da je posijao “kaos” na Bliskom istoku, a zatim mu je pripisao utemeljenje ISIL-a.

Spominjanje sarkazma za smirivanje kritika

Više od 70 republikanaca, šokiranih kampanjom milijardera Trumpa i zabrinutih opasnošću da bi stranka u studenom mogla skrenuti, zatražili su da stranka prekine financirati kampanju i da se radije usmjeri na parlamentarne izbore koji će se održavati istodobno s predsjedničkim, otkriva dnevni list Politico.

“Oni ne razumiju sarkazam?”, napisao je na društvenoj mreži Twitter republikanski kandidat, i kao i obično obrušio se na medije.

Drugi put u nekoliko tjedana Trump spominje sarkazam u pokušaju smirenja oluje kritika koju je sam pokrenuo.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO