Bangladeš: Dvije žrtve u eksploziji bombe

Najmanje je jedan policajac ubijen, a peterica su ranjena nakon što je manja bomba eksplodirala u blizini mjesta na kojem se održavala molitva u sjevernom Bangladešu.

Najmanje 200.000 ljudi se okupilo u blizini škole u sjevernom distriktur Kishogerani kada je eksplodirala bomba, javljaju policija i lokalni mediji.

Izvještaji kažu da je zabilježena razmjena vatre na licu mjesta.

Jedna privatna televizijska stanica objavila je snimke pucnjave, koja se odigrala između policije i grupe napadača te javila je da je jedan policajac ubijen.

Ubijen i jedan napadač

“Bacili su bombu na policijski check-point. Jedan policajac je poginuo u eksploziji. Pri tome je i jedan napadač ubijen, a drugi je uhapšen”, rekao je AFP-u policijski zvaničnik Mahbubur Rahman.

“Eksplozija nije utjecala na molitvu ljudi”, dodao je lokalni čelnik Azzimudin Biswas.

Za sada niko nije peruzeo odgovornost za napad.

Izvor: Agencije


Povezane

U Dhaki, glavnom gradu Bangladeša, 20 osoba je ubijeno u napadu na restoran u jednom od najbolje čuvanih gradskih kvartova.Talačka kriza trajala je 12 sati. Svih 20 žrtava su stranci, objavile su vlasti, ali još nisu objavljeni identiteti ni nacionalnosti poginulih. Šestorica napadača su ubijena, a jedan je uhapšen. Odgovornost je preuzela grupa ISIL.

Published On 02 Jul 2016
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO