Nestao indijski vojni avion s 29 ljudi

Avion Antonov AN-32 nestao je nedugo nakon polijetanja iz vojne baze (AP)

Indija je pokrenula veliku potragu za vojnim avionom koji je sa 29 osoba nestao na putu prema indijskim otocima Andamanu i Nicobaru, javlja AFP.

Pet izviđačkih aviona i trinaest brodova ratne mornarice i obalne straže učestvuje u potrazi ne bi li pronašli transportni vojni avion Antonov AN-32 koji je najvjerovatnije nestao iznad Bengalskog zaljeva.

Letjelica je nestala nedugo nakon polijetanja iz Chennaja (poznatog i kao Madras), metropole na jugu zemlje.

Posljednji kontakt

“Pokrenuta operacija potrage i spašavanja velikih razmjera radi pronalaženja AN-32 koji je u Port Blair (prijestolnicu otoka) trebao stići u 11:30 sati”, objavilo je Ministarstvo odbrane na Twitteru.

Zadnji kontakt s letjelicom koja je prevozila vojnike sa šest članova posade uspostavljen je petnaestak minuta nakon polijetanja.

“Operacija spašavanja traje. Avion je poletio u 8:30 i trebao je sletjeti u Port Blair u 11:30 sati (po lokalno vremenu)”, rekao je vojni zapovjednik Anupam Banerjee.

Izvor: Agencije


Povezane

Boing 737 aviokompanije FlyDubai srušio se u Rostovu na Donu, na jugu Rusije.Poginulo je svih 55 putnika i sedam članova posade.Crne kutije iz aviona su pronađene.Utvrđuje se uzrok nesreće. 

Published On 19 Mar 2016

Avion je najvjerovatnije pao nakon oštećenja usljed sudara s putničkim Boeingom koji je letio ka Berlinu.

Published On 07 Sep 2015
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO