Foto: Sjećanje na žrtve napada u Nici

Improvizirani memorijal žrtvama napada u Nici osvanuo je na Promenadi des Anglais u gradu na južnoj francuskoj obali dan nakon što se kamion zaletio u masu, ubivši 84 ljudi.

Mještani i turisti položili su cvijeće i zapalili svijeće u znak sjećanja na žrtve napada.

U subotu su održane molitve za žrtve. Stanovnici drugih gradova svijeta također su odali počast žrtvama napada u Nici.

Mještani Sydneyja zapalili su svijeće u znak sjećanja na poginule dok je zgrada Helmsley u New Yorku osvijetljena u bojama francuske zastave.

Trodnevna žalost

Francuska je proglasila trodnevnu žalost.

Najmanje 84 osobe, uključujući desetoro djece, su ubijene, a više od 200 je ranjeno nakon što je vozač kamionom uletio među okupljene koji su slavili Dan Bastilje u ovom primorskom gradu.

Vozač je identifikovan kao Tunižanin Mohamed Lahuweej Bouhlel.

Narodna skupština u Parizu [Thibault Camus/ AP]

Izvor: Al Jazeera i agencije

 

 


Povezane

Francuska je proglasila trodnevnu žalost nakon napada kamionom u Nici.Najmanje 84 osobe, uključujući desetoro djece, su ubijene, a više od 200 je ranjeno nakon što je se vozač kamionom uletio među okupljene koji su slavili Dan Bastilje u ovom primorskom gradu. Vozač je identifikovan kao tunižanin Mohamed Lahuweej Bouhalel.

U Francuskoj je trodnevna žalost, poslije napada na masu ljudi na šetalištu u Nici tokom proslave Dana Bastilje.A u tom mediteranskom turističkom gradu ponovo je otvoreno šetalište i bulevar uz more.  Izvještava Marin Veršić.

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO