PKK preuzeo odgovornost za napad u Midyatu

U napadu je povrijeđeno najmanje 30 ljudi, uključujući policajce i civile (Reuters)

Radnička stranka Kurdistana preuzela je odgovornost za napad automobilom bombom na policijsku postaju na jugoistoku Turske, u kojem je u srijedu poginulo šest ljudi.

U priopćenju objavljenom na stranicama PKK-a, kojeg prenosi Reuters, navedeno je: “Naš pripadnik je izvršio samoubilački napad na sjedište policije fašističkih državnih snaga u gradu Midyatu, u provinciji Mardin.”

U napadu na jugoistoku Turske, gdje većinu stanovnika čine Kurdi, a PKK vodi borbu protiv državnih snaga već tri desetljeća, ozlijeđeno je najmanje 30 ljudi, uključujući policajce i civile.

Primirje između turskih vlasti i PKK-a je prekršeno prije skoro godinu dana, što je pokrenulo niz najsmrtonosnijih napada u toj regiji u posljednjih 20-ak godina.

Yildirim odmah optužio PKK

Čim se napad dogodio, turski premijer Binali Yildirim je rekao kako su ga izveli pripadnici PKK-a.

“Neka moj narod zna da je Republika Turska jaka država, a da je turski narod jedan i jedinstven. Nikada nitko neće ugroziti naše jedinstvo i odvratiti našu veliku zemlju od borbe za slobodu i pravdu”, poručio je šef Turske vlade.

Novi udar je uslijedio poslije smrtonosnog napada na policijski autobus u turističkoj zoni Istanbula u utorak, u kojem je ubijeno 11 i ranjeno 36 osoba.

Daily Sabah je podsjetio kako pripadnici PKK-a u tom dijelu Turske često izvode napade automobilima bombama na policiju i snage sigurnosti.

Izvor: Al Jazeera i agencije