UEFA promijenila odluku, odata počast žrtvama u Istanbulu

U tri samoubilačka napada na aerodromu Ataturk ubijena 41 osoba, a 240 ranjeno (AP)

Europska nogometna asocijacija (UEFA) promijenila je odluku i dozvolila da se oda počast žrtvama napada u Istanbulu. Odlukom europske kuće nogometa, na stadionu  Velodrom u Marseilleu, gdje se igra utakmica četvrtfinala Europskog nogometnog prvenstva između Portugala i Poljske, aplauzom je odata počast “žrtvama napada u Istanbulu, kao i drugih napada koji su se desili tokom održavanja EURO-a”, objavila je UEFA.

Učesnici navedene utakmice, kao i posjetitelji na stadionu, aplauzom su odali počast žrtvama napada.

Ranije je objavljeno kako UEFA minutom šutnje počinje utakmice “ako je neki napad povezan s nogometom, državom domaćinom ili državom čija je reprezentacija još na Europskom nogometnom prvenstvu”, prenosi Daily Sabah.

U tri samoubilačka napada na aerodromu Ataturk ubijena je 41 osoba, a 240 je ranjeno. To su najsmrtonosniji napadi u Istanbulu koji je već tri puta ove godine bio meta napada naoružanih skupina.

Iako je tako obrazloženo, UEFA je omogućila da se prošle godine održi minuta šutnje za žrtve terorističkih napada u Parizu, podsjeća Daily Sabah.

Počast žrtvama napada u Parizu

Tada je određeno da svi klubovi koji igraju na europskim natjecanjima moraju nositi crnu traku na rukavima te održati minutu šutnje pred početni udarac u počast žrtvama pariškog napada.

“UEFA želi izraziti svoju podršku i solidarnost Francuskoj, kao i onima koji su pogođeni ovim užasnim djelima”, navela je ta organizacija u izjavi nakon napada širom Pariza, uključujući i napad kod stadiona Stade de France, u trenutku kad je Francuska igrala prijateljsku utakmicu protiv Njemačke.

Odluka UEFA-e da se večeras ne održi minuta šutnje izazvala je ogorčenje među korisnicima Twittera, prenosi Daily Sabah.

Twitteraši podsjećaju kako je Turska sudionica Europskog prvenstva i smatraju kako se trebala odati počast istanbulskim žrtvama te izraziti sućut državi i obiteljima žrtava.

Izvor: Agencije