Ricky Martin posjetio sirijsku djecu

Djeca su sa Martinom pjevala njegovu pjesmu „Maria“ (EPA)

Ricky Martin, svjetski poznati pjevač i ambasador dobre volje UNICEF-a kazao je da je riječ „izbjeglica“ izgubila svoju vrijednost, ali da međunarodna zajednica treba da „otvori svoje srce“, javlja Anadolija.

Ove riječi Martin, porijeklom Portorikanac, izgovorio je tokom posjete Libanu sa UNICEF-om, gdje je posjetio djecu izbjeglice iz Sirije.

„U ovom trenutku jedino želim da djeca dobiju svoja prava. Neka djeca, nažalost, ne idu u školu“, rekao je Martin.

‘Dirnut sudbinom djece’

On se sa djecom iz Sirije prvo sastao u Zahlehu, a nakon toga u neformalnom naselju u Minnehu. Djeca su sa Martinom pjevala njegovu pjesmu Maria i igrala fudbal s njim.

Zvijezda, čiji je dobrotvorni rad fokusiran na borbu protiv izrabljivanja djece i trgovine ljudima, rekao je da je dirnut sudbinom sirijske djece iz Homsa koju je upoznao u Libanu.

Prema podacima Međunarodnog fonda za djecu Ujedinjenih naroda (UNICEF) 2,8 miliona djece u regiji nije u školskim klupama, a djeca izbjeglice su u posebnoj opasnosti od iskorištavanja i zlostavljanja.

Izvor: Agencije


Povezane

Rat u Siriji i dalje bjesni. Zračne snage koalicije predvođene SAD-om izvode napade na sjeveru pokrajine Halep, uz granicu s Turskom, gdje je pokrenuta najnovija ofanziva protiv grupe ISIL. U Homsu su poginuli deseci civila. Priču iz Gaziantepa u blizini tursko-sirijske granice donosi Stefani Deker.

Published On 18 May 2016
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO