Libija: Deseci poginulih u eksploziji

Eksplozija se dogodila u gradu Garabuli, oko 60 kilometara istočno od Tripolija (EPA)

Najmanje 29 osoba poginulo je u eksploziji skladišta oružja u blizini libijske prijestolnice, a na deseci su ranjeni, saopćili su sigurnosni zvaničnici i ljekarske službe.

Eksplozija se dogodila u gradu Garabuli, oko 60 kilometara istočno od Tripolija, kada su naoružani napadači izveli juriš na skladište, koje pripada jednoj miliciji iz Misrate, kazao je zvaničnik službe sigurnosti, prenose agencije.

On je dodao da za sada još nije jasno kako se eksplozija dogodila i da su možda sami pripadnici milicije digli skladište u zrak.

Takođe je rekao da su napadači krenuli na skladište nakon sukoba s naoružanim stanovnicima Garabulija, koji su ih optužili za krađu namirnica iz lokalne prodavnice.

Izvor: Agencije


Povezane

Snage odane vladi nacionalnog jedinstva sa sjedištem u Tripoliju ušle su u dijelove grada Sirta, najvažnijieg uporišta grupe ISIL u Libiji.Tvrde da kontrolišu sve prilaze gradu, i da je ISIL opkoljen. 

Published On 11 Jun 2016

Osvajanje grada Sirta kruna je jednomjesečne ofanzive libijskih snaga za preuzimanje uporišta oružane grupe Islamska država Irak i Levant.

Published On 10 Jun 2016
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO