Hillary Clinton objavila podatke o zaradi

Clintonova je zaradila više od pet miliona dolara od prodaje svoje knjige (AP)

Kandidatkinja Demokratske stranke za predsjednika SAD-a Hillary Clinton objavila je jučer podatke o svojim prihodima u 2015. godini, koji pokazuju da je ona prije početka predsjedničke kampanje zaradila više od od 6,5 miliona dolara.

Clintonova je zaradila više od pet miliona dolara od prodaje svoje knjige “Hard Choices”, kao i još oko 1,5 miliona dolara na ime honorara za držanje predavanja, prenijela je agencija AP.

Dokumenti o zaradi koje je Clintonova kao kandidatkinja u predizbornoj trci u SAD predala Federalnoj izbornoj komisiji su pokazali da ona većinu svog ličnog bogatstva drži u investicionom fondu “Vanguard 500“, kao i da posjeduje račun kod banke “JP Morgan”, čija vrijednost iznosi pet do 25 miliona dolara.

Zarada Billa Clintona

Pored toga, dokumenti pokazuju i da njen suprug, bivši američki predsjednik Bill Clinton, tokom 2015. godine zaradio više od pet miliona dolara od držanja govora i predavanja.

Clintonova je predala izvještaj o zaradi nakon što je favorit za nominaciju Republikanaca Donald Trump predao svoj izvještaj, koji je pokazao da njegovo lično bogatstvo iznosi deset milijardi dolara.

Izvor: Agencije


Povezane

Donald Trump je nastavio utrku za predsjednika SAD-a. Pobijedio je na posljednjim unutarstranačkim izborima u Zapadnoj Virdžiniji i Nebraski. Ipak, sada su u centru pažnje njegovi demokratski rivali – Bernie Sanders i trenutno vodeća Hillary Clinton.

Published On 11 May 2016
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO