Policija: Napadač u Minhenu psihički bolesnik

Njemački istražitelji zasad nemaju dokaze da je muškarac, koji je jutros nožem napao putnike na željezničkoj stanici u predgrađu Minhena, imao politički motiv za to, rekao je ministar unutrašnjih poslova Bavarske Joachim Herrmann, navodeći da napadač ima psihološke i probleme s drogom.

Herrmann je, poslije današnjeg sastanka kabineta, rekao kako je 27-godišnji muškarac priznao da je izveo napad u kojem je ubijena jedna, a ranjene tri osobe, prenosi AP.

Dodao je da istražitelji i dalje ispituju ima li napad političku pozadinu.

Osumnjičeni je njemački državljanin, ali nije stanovnik Bavarske, rekao je ranije glasnogovornik bavarske policije.

Istakao je da je ispitivanje svjedoka pokazalo da je napadač “iznio politički motivirane komentare” tokom napada.

Kako je rečeno iz policije, svjedoci su kazali da je muškarac tokom napada navodno vikao “Allahu ekber” (Bog je najveći).

Njemačka policija je saopćila da je 56-godišnji muškarac, koji je u bolnici preminuo od posljedica ranjavanja, bio u vozu kada je napadnut, navodi AP.

Incident se dogodio rano jutros u Grafingu, istočnom predgrađu Minhena, tridesetak kilometara od centra grada.

Glasnogovornica njemačke policije Michaela Grob ranije je saopćila da je muškarac uhapšen i da vlasti rade na utvrđivanju njegovog identiteta.

Izvor: Agencije


Povezane

Saradnja Rusije i Sjedinjenih Američkih Država ključna je za rješenje sirijskog konflikta, zaključak je 52. sigurnosne konferencije održane u Minhenu.Ipak, protekla tri dana Rusija i Zapad su razmijenili brojne međusobne optužbe i kritike.Konferenciju je pratila Nadina Maličbegović.

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO