Texas: Smrtonosna pucnjava u vojnoj bazi

Zamjenici šerifa još uvijek se nalaze u zgradi zračne baze Lackland (Reuters)

Baza zračnih snaga Sjedinjenih Američkih Država u San Antoniju (savezna država Texas) u petak je bila blokirana nakon pucnjave u kojoj su poginule dvije osobe, prenose američki mediji, pozivajući se na nadležne službe.

Mediji iz SAD-a navode kako je, prema podacima snaga sigurnosti, riječ o ubistvu i samoubistvu.

Zamjenici šerifa još uvijek se nalaze u zgradi zračne baze Lackland, objavio je ured šerifa okruga Bexar na društvenoj mrežu Twitter.

James Keith, glasnogovornik šerifa ovog okruga, kazao je kako su pronađena dva tijela u petak ujutro u jednoj sobi zgrade zajedničke baze San Antonio-Lackland.

Ključna baza za obuku

On je dodao kako se vjeruje da je napadač jedan od dvije žrtve, no i da se nastavlja pretraga drugih zgrada i obližnjih postrojenja.

Škole i centri za dnevnu brigu su također blokirani, objavljeno je na Facebook stranici zajedničke baze San Antonio, čiji je dio Lackland kao i druge vojne baze u tom dijelu Texasa.

Lackland je ključna instalacija za obuku Zračnih snaga SAD-a.

Najsmrtonosnija pucnjava u jednoj bazi američke vojske desila se u Fort Hoodu (Texas) 2009. godine, kada je vojni psihijatar, major Nidal Hassan, ubio 13 i ranio 42 osobe prije nego što su ga savladale policijske snage.

Izvor: Agencije


Povezane

Policija grada u Californiji je saopćila da su zvaničnici vojne bolnice prijavili kako su se u zgradi čuli pucnji.

Published On 26 Jan 2016
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO