Trump: Predsjedničko ponašanje je dosadno, pustite me još malo

Tramp je kazao da su i supruga Melanija (desno) i kćerka Ivanka tražile od njega da se ponaša više predsjednički i da smanji napade (AP)

Kandidat za predsjedničku nominaciju republikanaca Donald Trump izjavio je da bi se mogao ponašati više predsjednički nego bilo koji drugi kandidat, ali da to ne bi bilo zabavno.

“Kada bih se ponašao previše predsjednički, samo oko 20 posto vas bi došlo ovdje jer bi to bilo dosadno do bola”, poručio je Trump okupljenima na skupu u Wisconsinu.

On je rekao da su supruga Melanija i kćerka Ivanka tražile da se ponaša više predsjenički i smanji napade, posebno tokom televizijskih debata, prenijela je agencija AP.

Trump je rekao da još mora da se pobrine za “ostatke” – preostala dva republikanska kandidata Teda Cruza i Johna Kasicha, prije nego što spusti ton.

“Pustite me da se držim nepredsjednički samo još malo”, rekao je Trump.

Rivali u utrci

U međuvremenu, Trump pokušava iz trke za Bijelu kuću izgurati rivala Johna Kasicha, tvrdeći da on ne treba prikupljati nove glasove delegata pošto mu je nominacija stranke već sad van dohvata ruke.

Trump je izjavio da je nepravedno da Kasich, koji je pobijedio na unutarstranačkim izborima samo u svojoj matičnoj državi Ohiou, čiji je guverner, nastavlja dalje sa kampanjom, prenijela je agencija AP.

Američki milijarder predlaže da Kasich krene stopama bivših pretendenata za nominaciju Republikanske stranke za predsjednika – Marca Rubija i Jeba Busha – i povuče se iz trke.

“Da nema Kasicha, ja bih automatski pobijedio”, izjavio je Trump u obraćanju pristalicama u gradu Wisconsinu.

Poziv Trampa Kasichu da se povuče je došao u vrijeme kad među republikancima raste zabrinutost povodom mogućnosti da na glavnoj konvenciji Republikanaca u Clevelandu u julu izbije haos ukoliko Trump ne bude i zvanično nominiran za predsjedničkog kandidata, kao i da bi haos mogao izbiti čak i ako se to desi.

Izvor: Agencije