Medvedev: Ponašanje evropskih političara neodgovorno

Ruski premijer je istakao da Moskva razumije opasnost koju donose nekontrolirane migracije (Reuters)

Ruski premijer Dmitrij Medvedev okarakterizirao je ponašanje evropskih političara vezano za izbjegličku krizu kao “neodgovorno”.

“Bio sam tamo, ne tako davno. Zbog poznatih razloga, pojavljujem se tamo s vremena na vrijeme. Svi evropski političari sa kojima sam razgovarao na forumu u Minhenu su priznali, gledajući u pod, da nisu uspjeli. U stvarnosti, evropski političari i rukovodstvo EU-a su prikazali neodgovorno ponašanje”, istakao je Medvedev, prenosi TASS.

“Tradicionalni način života u Evropi se raspada“

On je istakao da se tradicionalni način života u Evropi raspada zbog izbjegličke krize, a Rusija ne može biti ravnodušna prema tome.

“Ovo je veliki teret. Ljudi koji su pobjegli od rata zaputili su se u Evropu kako bi dobili određene beneficije. Rezultat toga je da se tradicionalni način života u Evropi raspada, a to je veoma opasna pojava. Ja još jednom kažem da ne možemo biti ravnodušni prema tome”, naglasio je Medvedev.

Ruski premijer je istakao da Moskva razumije opasnost koju donose nekontrolirane migracije.

On je dodao da pravila migracije u Rusiji nisu bila liberalna, a nakon onoga što se dogodilo u Evropi, bilo je neophodno da se zauzme oštriji stav po pitanju migracionih zakona.

Izvor: Agencije