Višesatna blokada amsterdamskog aerodroma

Teško naoružana policija nekoliko sati je blokirala aerodrom u holandskoj prijestolnici (EPA)
Teško naoružana policija nekoliko sati je blokirala aerodrom u holandskoj prijestolnici (EPA)

Teško naoružana holandska vojna policija uhapsila je u noći sa utorka na srijedu na amsterdamskom aerodromu Schiphol neimenovanog čovjeka, blokirala dio aerodroma nekoliko sati i vodila istragu nakon izvještaja o “sumnjivoj situaciji”, prenosi AP.

Agencija AFP navodi kako je zračna luka bila djelimično evakuirana zbog sigurnosne prijetnje.

“Policija je evakuirala dio parkinga ispred aerodroma i obližnji hotel ‘Sheraton’, a jedna osoba je uhapšena nakon sumnjive situacije”, rekla je glasnogovornica aerodroma Daniel Timer i dodala kako nema drugih informacija.

Na televizijskim snimcima vide se teško naoružani pripadnici pogranične policije kako patroliraju područjem ispred aerodroma.

Agencija AP navodi kako je glasnogovornik vojne policije Alfred Ellwanger kazao da je čovek uhapšen u utorak navečer i da mu je pretresana torba zbog sumnje na bombu.

Nema ‘opasnih materijala’

Policija je pretraživala područje na kojem autobusi staju ispred aerdoromskog glavnog terminala.

Ellwanger nije iznio detalje zbog čega je čovjek uhapšen, niti njegov identitet, već je samo rekao kako je hapšenje uslijedilo “nakon izvještaja o sumnjivoj situaciji”.

Kasnije je on izjavio kako nisu pronađeni “opasni materijali” u prtljagu uhapšene osobe te da su ukinute sigurnosne mjere.

Agencije navode kako se čini da zbog akcije policije letovi u ovom evropskom čvorištu nisu bili poremećeni.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO