Trump neočekivano posjetio republikansko vodstvo

Donald Trump se povremeno žalio da se stranka prema njemu ne odnosi pošteno (Reuters)

Republikanski kandidat za predsjedničke izbore Donald Trump neočekivano je posjetio Republikanski nacionalni komitet, nakon burna dva dana, u kojima je povukao obećanje da će podržati stranačkog kandidata.

Trump je na Twitteru, nakon susreta iza zatvorenih vrata, napisao kako je to bio “dobar sastanak” s predsjednikom RNC-a Reinceom Preibusom, ali nije ulazio u pojedinosti.

“Veselim se stranačkom zajedništvu. A ono će se dogoditi!”

Glasnogovornica RNC-a je sastanak opisala kao “plodan razgovor o stanju u utrci” te rekla da je to dio redovnih Preibusovih razgovora s predsjedničkim kandidatima stranke.

Nesuglasice u stranci

Trump je povremeno bio u sukobu s RNC-om, a u zadnje vrijeme se žalio da se stranka prema njemu ne odnosi pošteno dok se priprema za potencijalno spornu konvenciju u julu u Clevelandu.

U utorak je Trump odstupio od obećanja odanosti, koje je potpisao u septembru, obećavši da će podržati konačnog stranačkog kandidata te da neće voditi nezavisnu kampanju za Bijelu kuću.

Preostali Trumpovi suparnici, senator Ted Cruz iz Teksasa i guverner Ohioa John Kasich, isto tako su nagovijestili kako vjerovatno neće poštivati obećanje ako Trump bude nominiran.

Izvor: Agencije


Povezane

Corey Lewandowski, voditelj predsjedničke kampanje Donalda Trumpa, uhapšen je na Floridi zbog nasrtaja na novinarku.

Published On 29 Mar 2016

Donald Trump predstavlja trijumf za Ameriku koja se oprostila od kulture i koja je prigrlila vulgarnost.

Mišljenje autora|
Published On 11 Mar 2016

Vodeći republikanski kandidat Donald Trump počeo je otkrivati kakvu će vanjsku politiku voditi ako bude izabran za predsjednika.U intervjuu New York Times rekao je da planira da smanji uvoz nafte iz Saudijske Arabije, te da će možda poništiti bezbjednosni pakt koji SAD ima s Japanom.

Published On 29 Mar 2016
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO