Video: Tornado poharao sjeverni Teksas

Tornado at Tolar

Posted by Jared Morris on Tuesday, March 8, 2016

Jake oluje donijele su velike kiše u dijelovima američkih država Teksas, Arkanzas i Oklahoma danas, dok je tornado harao sjeverom Teksasa. Spasilačke službe su imale dosta posla izvlačeći djecu iz školskih autobusa, jaki vjetrovi i tornada su pravili ogromnu štetu, a poginuo je i jedan muškarac čiji je čamac potonuo zbog vjetra.

Očekuje se još prijava štete i povreda dok oluja napusti Teksas i Oklahomu, dok bi mogla do četvrtka potrajati u Arkanzasu i Luizijani, javljaju agencije i Nacionalna meteorološka služba.

Iz Teksasa javljaju kako je četvero povrijeđeno u udarima tornada, te da su brojne kuće oštećene.

Fatalno pecanje

Vlasti kod Housona javljaju da su pronašle tijelo 22-godišnjeg muškarca čiji je čamac potonuo dok je bio, zajedno sa još jednom osobom, na pecanju kod zaljeva Galevston.

Desetine hiljada osoba je ostalo bez električne energije jer su jaki vjetrovi obarali stabla i semafore. Vjetrovi do 100 kilometara na sad su prijavljeni i upozorenja za tornado objavljena i u centralnom i istočnom Teksasu.

Spasioci su se probijali kroz duboku vodu da spasu šest djece u školskom autobusu koji je bio blokiran u poplavi kod Fort Wortha.

Izvor: Agencije