Uhapšen voditelj Trumpove kampanje

Snimak na kojoj Lewandowski hvata novinarku za ruku [Izvor: Jupiter Police Department]

Voditelj predsjedničke kampanje Donalda Trumpa, republikanskog kandidata u utrci za Bijelu kuću, uhapšen je na Floridi jer je nasrnuo na novinarku, doznaje se iz policije.

Prema policijskom izvještaju, 42-godišnji Corey Lewandowski optužen je da je za ruku zgrabio Michelle Fields, bivšu novinarku konzervativne medijske kuće Breitbart, 8. marta na Floridi na događanju vezanom uz predsjedničku kampanju, prenosi Hina.

Fields tvrdi da je Lewandowski zgrabio protiv njene volje, te joj je na ruci ostala masnica. Policija je objavila i videosnimak na kojem se vidi da je voditelj Trumpove kampanje uhvatio novinarku za ruku i povukao ju unatrag, te ga tereti za nasrtaj.

Podrška Trumpa

Trump tvrdi da je Lewandowski nedužan i da će to dokazati na sudu.

“Gospodin Lewandowski je apsolutno nedužan. Izjasnit će se da nije kriv i raduje se danu u sudnici. Potpuno je uvjeren da će biti oslobođen optužbe koja mu se stavlja na teret”, saopćeno je iz Trumpovog tabora.

Zakon na Floridi definira nasrtaj kao namjerno diranje osobe protiv njene volje i kažnjava se do jedne godine zatvora ili globe od 1.000 dolara.

Izvor: Agencije


Povezane

Ruski zvaničnici vide Donalda Trumpa kao bolju priliku za lidera SAD-a zbog njegove izolacionističke politike.

Published On 24 Mar 2016
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO