Sestra i brat ubijeni u izraelskom napadu

Povrijeđena djeca su odvezena u bolnicu (Anadolija)

U zračnom napadu Izraela na Gazu poginuo je desetogodišnji dječak, a njegova sestra je podlegla povredama.

Njihov 13-godišnji brat je ranjen, saopćili su zvaničnici.

Kako je kazao glasnogovornik Ministarstva zdravlja u Pojasu Gaze Eshref el-Kudra, u napadu je poginuo desetogodišnji Yasin Ebu Husa.

Njegova šestogodišnja sestra Esra, koja je teško ranjena u napadu, preminula je u bolnici u poslijepodnevnim satima u subotu, kazao je glasnogovornik za Al Jazeeru.

Povrijeđen je i 13-godišnji Eyub Ebu Husa.

Svjedoci su kazali kako je Izrael gađao uporišta jedinica Izzeddin el-Kassam, vojnog krila Hamasa, koja se nalaze na sjeveru Gaze, prenosi Anadolija.

Oni su istakli da je prilikom napada pričinjena značajna materijalna šteta na zgradama i područjima oko uporišta.

Izrael: Odgovor na rakete iz Gaze

Izraelska vojska je saopćila da su napadnuta četiri uporišta Hamasa kao odgovor na rakete koje su sinoć lansirane na Izrael iz Gaze.

“Izraelske zračne snage su jutros kao metu napada imale četiri vojna uporišta u Gazi. Sva odgovornost za lansiranje raketa pripada Hamasu, jer se vlast u Gazi nalazi u njihovim rukama”, navedeno je u saopćenju.

Prema saopćenju izraleske vojske, nekoliko raketa lansiranih iz Pojasa Gaze detonirano je na jugu Izraela. Niko nije poginuo u napadima.

Izraelske snage ubile su trojicu Palestinaca prije nekoliko dana, a za jednog od njih su kazale da je nožem napao vojnika u Nablusu.

Prema podacima Palestinskog ministarstva zdravlja, od oktobra prošle godine ubijena su 194 Palestinca u Izraelu.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO