VIDEO: Dramatični pokušaj slijetanja putničkog aviona

Usljed snažnog naleta vjetra koji je puhao brzinom od 160 kilometara na sat, pilot aviona kompanije Alitalia morao je na aerodromu u Londonu odgoditi slijetanje.

Na snimku koji je objavljen na internetu, može se vidjeti kako se avion njiše prilikom spuštanja, dok iz guma počinje da izbija dim u trenutku kada točkovi dodiruju avionsku pistu.

Avion je tada odskočio i pilot je uspio opet sigurno da podigne putnike u zrak, pri čemu se letjelica i dalje snažno njihala.

Avion na letu AZ222, koji je sa sat vremena zakašnjenja poletio iz Milana, umjesto u 3:35, sletio je u 5:13 sati.

“Zbog snažnih vjetrova koje je prouzrokovala oluja ‘Imogen’ bilo je odgođeno slijetanje aviona koji se iz Milana zaputio u London. Pilot je sigurno spustio letjelicu nekoliko minuta kasnije. Naši putnici su sve vrijeme dobijali obavještenja o proceduri i njihovi životi ni u jednom trenutku nisu bili ugroženi”, izjavio je glasnogovornik kompanije Alitalia.

https://twitter.com/lukebrown1708/status/696613134249885697

Oluja “Imogen” u ponedjeljak je ostavila nekoliko desetina hiljada Britanaca bez struje.

Nevrijeme je pogotovo pogodilo jug Engleske. Dramatične fotografije i snimci prikazuju kako ogromni valovi zapljuskuju obale.

Zabilježeni su i valovi visine 20 metara, a vjetar je puhao brzinom od 160 kilometara na sat.

Jake padavine, praćene gradom i vjetrom, pogodile su južni dio Engleske i Vels, a opasnost od poplava je proglašena u više od 50 oblasti.

Škole su zatvorene, kao i glavni putevi i mostovi, trajekti su otkazani, a nekoliko ljudi je zbog povreda završilo u bolnici.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO