U padu aviona u Nepalu 23 žrtve

Nesreća se dogodila na teško pristupačnom planinskom terenu (Ilustracija)

Nepalska policija potvrdila je da je 23 ljudi poginulo u padu putničkog zrakoplova u središnjem Nepalu.

Zrakoplov kompanije Tara Air letio je iz Pokhare u Jomsom. Olupina zrakoplova pronađena je nekoliko sati nakon nesreće, te je potvrđeno kako nema preživjelih.

“Pronađena je olupina zrakoplova koji je potpuno izgorio”, prenijela je agencija AFP, navode nepalske vlade. Tijela poginulih nalaze se i oko olupine.

Spasilačke ekipe upućene su na područje 200-ak kilometara zapadno od prijestolnice Kathmandua, nakon što su seljani prijavili da su čuli neobično glasnu buku, potvrdila je policija.

“Mobilizirani su helikopteri i sigurnosne snage, koji su stigli na planinsko područje u kojem nema cesta”, dodala je policija.

”Zrakoplov se raspao na komade i nema preživjelih”, rekao je policijski dužnosnik Bishwaraj Khadka za Reuters.

Poginulo dvoje djece i dvoje stranaca

Većina putnika u zrakoplovu su Nepalci, a među njima je bilo i dvoje stranaca te dvoje djece. Kasnije je potvrđeno da je jedan od stranih putnika državljanin Kine, a drugi Kuvajta.

U vrijeme leta, koji je trebao potrajati samo 18 minuta, bila je loša vidljivost. Vremenski uvjeti i dalje su nepovoljni, što utječe na potragu, prenijele su agencije.

Na istoj ruti, između Pokhare i Jomsoma, ranije su se dogodile dvije slične zrakoplovne nesreće.

U prvoj, prije četiri godine, poginulo je 15 ljudi, a godinu dana kasnije, u drugoj zrakoplovnoj nesreći, poginula je 21 osoba.

Izvor: Agencije