Video: Barack i Michelle Obama plesali sa 106-godišnjakinjom

Virginia McLaurin, 106-godišnjakinja, prije dvije godine snimila je video u kojem je izrazila želju da upozna američkog predsjednika Baracka Obamu i njegovu porodicu.

Video je objavljen na YouTubeu, a pokrenuta je i peticija da Bijela kuća uputi poziv ovoj starici.

U nedjelju joj se ta želja ispunila, a McLaurin je bila toliko uzbuđena kada je stigla u Bijelu kuću da je zaplesala s Obamom i njegovom suprugom Michelle.

Kazala je da je tako sretna što je upoznala prvog “crnog američkog predsjednika” i njegovu “crnu suprugu”, držeći američkog predsjednika i prvu damu SAD-a za ruke.

“Ovdje sam da slavim crnu historiju”, dodala je ova Afroamerikanka, rođena 1909. godine u Južnoj Karolini.

Volontira 40 sati sedmično

Ova energična starica u 106. godini 40 sati sedmično volontira u lokalnoj školi, radeći s djecom s posebnim potrebama.

Međutim, McLaurin živi u strašnim uvjetima, u zgradi u Washingtonu koja je izgrađena 1941. godine, gdje se preselila kada joj je preminuo suprug 40-tih godina prošlog stoljeća.

Zbog toga su njeni prijatelji i komšije pokrenuli stranicu na Facebooku da joj se pomogne.

Nakon toga organizirano je i potpisivanje peticije kako bi McLaurin upoznala američkog predsjednika.

“Nikada nisam upoznala nijednog predsjednika. Nisam mislila da ću poživjeti toliko dugo da vidim crnog predsjednika, jer ja sam rođena na Jugu i mislila sam da se to nikada neće desiti. Pamtim vremena prije predsjednika [Herberta] Hoovera. Sjećam se kada nismo imali struje. Sjećam se prvog modela [Geralda] Forda”, navela je starica u svom videu.

Izvor: Agencije