Ubica iz Michigana je vozač Ubera

Policija je napadača uhapsila gotovo sedam sati nakon prve pucnjave (AP)
Policija je napadača uhapsila gotovo sedam sati nakon prve pucnjave (AP)

Muškarac koji je u gradu Kalamazoou u američkoj državi Michigan pucao na osmero, a ubio šestero ljudi, radio je kao vozač Ubera, izvijestili su iz te američke agencije.

“Kontaktirali smo policiju kako bismo joj pomogli koliko god možemo u istrazi”, rekao je šef odjela sigurnosti Ubera Joe Sullivan.

Jason Brian Dalton (45) okrivljen je za ubistvo šestero ljudi u tri nepovezane pucnjave u subotu navečer, prenosi Hina.

Čini se da su žrtve “odabrane slučajno”, rekao je tužitelj Kalamazoooa, grada od 76.000 stanovnika.

Iz Ubera su rekli da su prije primanja Daltona u radni odnos provjerili je li kažnjavan, a tužilaštvo je izvijestilo da nije imao sudski dosje.

Ubijeni ljudi

Četiri žene u dobi od 60 do 74 godine ubijene su na parkingu restorana Cracker Barrel, a dvojica muškaraca, otac i sin, na parkingu salona automobila Kia.

Prije toga je Dalton pucao na ženu i njeno troje djece na parkiralištu stambene zgrade. Svi su preživjeli, ali je majka teško ranjena.

Policija ga je konačno uhapsila gotovo sedam sati nakon prve pucnjave. U automobilu je imao poluautomatski pištolj, ali se predao bez otpora.

Izvor: Agencije


Povezane

Američki Federalni istražni biro istražuje masovno ubistvo u kalifornijskom gradu San Bernardinu kao teroristički čin. Prema izvještajima, žena umiješana u napad na Facebooku je obećala vjernost grupi ISIL, ali iz FBI-ja kažu da ona i njen suprug vjerovatno nisu radili prema instrukcijama te grupe.

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO