VIDEO: Žrtve u velikoj eksploziji u centru Ankare

Najmanje 28 ljudi je ubijeno, a njih 60-ak je ranjeno u velikoj eksploziji u turskoj prijestolnici Ankari, u blizini rezidencije vojnog osoblja, potvrđeno je iz ureda guvernera.

Novinarka Al Jazeere Zeina Khodr iz Gaziantepa javlja da je prema prvim informacijama automobil bomba uzrok eksplozije, te da je meta napada bilo tursko vojno osoblje.

U Ulici Merasim u samoj blizini bulevara Inonu u Ankari dogodila se eksplozija u momentima dok je tom dionicom prolazio konvoj vozila, odnosno autobusa koji su vršili prevoz vojnih lica, prenosi Anadolija.

Iako je guverner Ankare Mehmet Kiliclar u prvim izjavama navodio da je u eksploziji poginulo pet osoba, dok je njih 10 bilo ranjeno, kasnije je potvrđeno da je broj žrtava povećan.

Guverner je također iznio pretpostavku da je eksploziju izazvao automobil bomba.

Zasad niko nije preuzeo odgovornost za napad [Foto: Anadolija]

Do detonacije eksplozivnog sredstva je navodno došlo u trenutku kada je pored mjesta eksplozije prolazilo vojno službeno vozilo.

Očevici na društvenim mrežama su objavili fotografije nakon eksplozije na kojima se vidi veliki oblak dima. 

 

https://twitter.com/aksutadem/status/699997133060096000

 

Izvor: Al Jazeera i agencije


Povezane

U glavnom gradu Turske uhapšene  su dvije osobe zbog sumnje da su planirale samoubilački bombaški napad u Ankari, a radi se o pripadnicima grupe ISIL. Napad su navodno planirali na dva različita mjesta u blizini središnjeg gradskog trga, na kojem se, tradicionalno, organizira proslava dočeka Nove godine. Uhapšeni su trenutno na ispitivanju. Detaljnije o hapšenjima izvještava […]

Published On 30 Dec 2015

Turska je granatirala kurdske položaje na sjeveru Sirije.Ankara je od kurdskih Jedinica narodne zaštite tražila da se povuku iz područja koja su zauzeli pod okriljem ofanzive vladinih snaga i ruskih vazdušnih udara.Međutim, Kurdi, koji su američki saveznici u ovom dijelu svijeta, ne žele da se povuku.

Published On 14 Feb 2016
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO