Šestero djece poginulo u sudaru u Francuskoj

Školski autobus prevozio je 18-ero djece kada se sudario s kamionom (EPA)

Najmanje šestero djece poginulo je kada je školski minibus jutros udario u kamion na zapadu Francuske, priopćila je francuska policija.

Do sudara minibusa s kamionom, koji je prevozio građevinski materijal, došlo je u blizini grada Rochefort, prenosi AFP.

Lokalni mediji su javili kako su u nesreći poginula djeca školske dobi, što je kasnije potvrdila i policija. Prema prvim izvješćima, još je mnogo teško ozlijeđenih.

Školski autobus prevozio je 18-ero djece kada se sudario s kamionom. Jedna radiopostaja javila je, pozivajući se na lokalne dužnosnike, kako je nesreća bila užasna.

Jerome Servolle, policijski dužnosnik iz Rocheforta, rekao je kako “riječ kaos nije dovoljno jaka”. “To je jedna velika tragedija”, rekao je on, a prenio The Independent.

Istražuju okolnosti nesreće

Gradonačelnik Rocheforta Herve Blanche potvrdio je kako se istražuju okolnosti nesreće.

Na mjesto događaja upustili su se i najviši vladini dužnosnici.

Nesreća se dogodila 24 sata nakon slične tragedije, u kojoj su živote izgubili dječak od 12 i djevojčica od 15 godina. Smrtno su stradali kad je vozač drugog školskog autobusa izgubio kontrolu nad vozilom u snježnoj mećavi u blizini mjesta Montflovin, na istoku Francuske.

U tom autobusu bilo je 33 djece, koji su putovali u školu. Vozač i još šestero djece ozlijeđeno je kad se autobus prevrnuo.

Istraga o uzroku tog događaja također je otvorena.

Izvor: Agencije