Egipat: Deseci povrijeđenih u željezničkoj nesreći

U martu prošle godine voz je naletio na školski autobus u blizini Kaira (Reuters)

Deseci ljudi povrijeđeni su kada je voz iskočio iz šina nakon udara u betonsku barijeru južno od Kaira, javili su egipatski mediji.

Ambulantna kola uputila su se ka mjestu nesreće rano u četvrtak kako bi prevezla povrijeđene putnike.

Zamjenik ministra zdravlja Gamal al-Gohary izjavio je za portal Dot Masr da u nesreći nije bilo smrtno stradalih. Dodao je da je 44 povrijeđeno i prebačeno u bolnicu Beni Suef.

Brojne nesreće

Voz je udario u betonski blok, što je dovelo do iskakanja iz šina. Jedan vagon je odskočio nekoliko metara u zrak, izvijestila je vladina internetska stranica Al-Ahram.

Sigurnost na egipatskim cestama i željeznici je na nezadovoljavajućem nivou, a stanovnici Egipta se već dugo žale da vlade nisu uspjele provesti osnovne mjere zaštite.

Početkom 2015. godine u sudaru voza i autobusa, koji je prevozio školsku djecu u blizini Kaira, poginulo je sedam osoba.

Pedeset osoba, uglavnom djece, poginulo je kada je voz udario u školski autobus koji je prelazio željezničku prugu južno od Kaira 2012. godine.

Izvor: Al Jazeera i agencije


Povezane

U utorak u teškoj željezničkoj nesreći u Indiji poginulo je najmanje 30 osoba, za desetinama se još traga, a povrijeđeno je više od stotinu putnika. Dva su voza iskočila iz šina u razmaku od nekoliko minuta, na mostu u blizini mjesta Harda u državi Madhya Pradesh.

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO