Amazon će graditi zračna skladišta

Amazon je već ranije najavio planove za revoluciju u sistemima dostave korištenjem dronova (AP)
Amazon je već ranije najavio planove za revoluciju u sistemima dostave korištenjem dronova (AP)

Amazon je predao patent za leteća skladišta u kojima bi držao proizvode za dostavu i koja bi služila kao baze za polijetanje dronova.

Patent je predan još prije dvije godine, ali su za njega stručnjaci za tehnologiju saznali tek u srijedu.

Prema dokumentima, dronovi koji kreću iz takozvanih zračnih distributivnih centara koristili bi puno manje energije od onih koji polijeću sa zemlje.

Revolucionarni sistemi

AFC-i bi lebdjeli na visini od 13.700 metara, a proizvodi bi se na njih dopremali raketoplanima ili manjim zračnim brodovima.

Amazon je već ranije najavio planove za revoluciju u sistemima dostave korištenjem dronova.

Izvor: Agencije


Povezane

Washington Post, jedna od najpoznatijih novina na svijetu, pokleknula je pod financijskim poteškoćama. No, nađen je kupac – osnivač Amazona, milijarder Jeff Bezos platit će stotine miliona dolara za njeno preuzimanje.

Amazon je najavio svoj ulazak na tržište takozvane “internet televizije.” To je sistem kada pomoću jednog uređaja prikopčanog na vaš televizor, možete pretraživati sadržaje na internetu. Međutim, na tom tržištu konkurencija je žestoka, budući da su Apple i Google već ponudili svoja rješenja. Također, ulazak i Amazona na ovo tržište dodatno je unervozilo tradicionalne emitere.

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO