Rekord Amazona: Više od milijarde blagdanskih paketa

Najuspješnija sezona blagdana za Amazon (AP)
Najuspješnija sezona blagdana za Amazon (AP)

Američki gigant Amazon.com u svom je posljednjem izvještaju objavio da je ovogodišnja sezona blagdana bila najuspješnija do sad.

Putem Amazon Primea, usluge koja objedinjuje brzu dostavu i mnoge dodatne usluge kupcima, za vrijeme novembra i decembra dostavljeno je više od jedne milijarde paketa širom svijeta.

Najprodavaniji uređaji

Najprodavaniji proizvodi ove godine na Amazonu su bili njihovi uređaji za takozvani ‘pametni dom’, Echo i Echo Dot, pa je prije Božića došlo i do problema u opskrbi i ograničenih količina dostupnih za isporuku. Dan s najvećim zabilježenim prometom bio je 19 decembar, dok je 23. decembra obavljen najveći broj brzih dostava putem usluge Prime Now, čak tri puta više nego prošle godine, prenosi portal MarketWatch.

Više od 72 posto Amazonovih kupaca barem jednu je kupovinu obavilo preko mobilnog uređaja. Na prvi ponedjeljak poslije Dana zahvalnosti, Cyber ponedjeljak, zabilježena je zapanjujuća brojka od 46 elektroničkih uređaja i 36 igračaka kupljenih svake sekunde.

Izvor: Agencije


Povezane

Zaštitnici prirode u Ekvadoru pokrenuli su proteste poslije odluke predsjednika te zemlje da dozvoli naftnim kompanijama da počnu sa istraživanjem nafte u amazonskoj šumi. Predsjednik Rafael Correa kaže da mu nije preostalo ništa drugo jer Intrenacionalni fond nije uplatio sredstva da Ekvador ne otvara bušotine. 

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO