Zagrebački Advent najbolja destinacija u Evropi

Zagreb, Advent
Ove godine Advent u Zagrebu obuhvata 29 lokacija (Al Jazeera)

Zagreb je sa svojim Adventom i ove godine najbolja božićna destinacija u Evropi, odlučili su online glasači na evropskom portalu European Best Destinations (EBD), saopćili su danas iz Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ).

Na stranicama Best places to Visit in Europe i Europe's Best Destinations posjetioci su od 2. do 12. decembra mogli glasati za grad koji ima najljepši Advent, a hrvatska metropola između 54 grada drugu godinu zaredom osvaja prvo mjesto.

Na stranicama piše da je Zagreb jednostavno čarobno mjesto u doba blagdana i to je doživljaj koji bi svako trebao iskusiti.

Glasalo je više od 188.000 ljudi iz čak 124 zemlje. Glasači su prvi put ove godine mogli birati tri grada. U konkurenciji je Zagreb bio uvjerljivo najbolji – osvojio je 33.607 glasova.

Zagreb ispred Strasbourga

Drugi je francuski Strasbourg sa 19.242 glasa, a i treći je francuski grad Colmar, koji je dobio 13.394 glasa. Beč je peti, Prag osmi, Budimpešta deveta, Manchester dvadeseti. London uopće nije ušao u prvih 20.

“Zahvaljujemo što ste pozivali sve da glasuju za Zagreb i pomogli mu tako da osvoji mjesto koje zaslužuje! Uživajte i dalje u najljepšem Adventu u Europi – Adventu u Zagrebu”, poručili su iz TZGZ-a.

Ove godine Advent u Zagrebu obuhvata 29 lokacija, na kojima se može uživati u besplatnim programima za djecu i odrasle, kao i bogatoj ugostiteljskoj ponudi, koja uključuje domaće, ali i specijalitete iz cijelog svijeta.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO